top of page

ONDERHOUD VAN ONZE ACCESSOIRES

Onderhoud.jpg

1. Je kan je allerliefste vriend z'n pret niet ontnemen, waardoor z'n halsband er na elke wandeling zo uit ziet....

2. Nadat je viervoeter zelf is afgespoeld (en in een van onze badjassen zit op te drogen), spoel je ook de halsband onmiddellijk na de wandeling af onder KOUD water. NIET tegen elkaar schuren of met een schuurspons te werk gaan!! Gebruik indien nodig een zacht wasmiddel. Als je 'm effectief direct onder handen neemt is zelfs dat meestal niet nodig.

3. Leg je afgespoelde halsband (of riem, ...) in een droge handdoek en dep hem min of meer droog. Ook hier weer... NIET SCHROBBEN.

4. Hang het afgedroogde accessoire ergens op om verder te drogen. In een verwarmde ruimte zal deze de volgende dag droog zijn om er opnieuw (proper) op uit te trekken! 

5. Opgedroogd en zo goed als nieuw. Klaar voor nieuwe stijlvolle avonturen!

Met bovenstaande 'gouden regel' zou je al onze accessoires na een modderige wandeling moeten proper krijgen. Dit is zowel voor de producten als voor ons milieu de beste manier. Zoals ook al gezegd in regeltje 2.... wacht niet tot het vuil er allemaal is ingedroogd. Een wandeling op verplaatsing met een lange autorit? Neem voor alle veiligheid een flesje water mee... als je hond dan in de modder gaan rollen is kan je nadien het ergste er al kan uitspoelen voor het onderweg naar huis allemaal indroogt. Op die manier kan je viervoeter en jijzelf het langst genieten van al onze hippe accessoires.

Toch niet proper na een spoelbeurt? Al onze accessoires overleven een beurt in de wasmachine. Hou er wel rekening mee dat kleuren in de wasmachine sneller vervagen, vooral bij de ruwere stoffen (Forest, Anton en Jungle). Was ze dus zo koud mogelijk (zeker niet boven de 30) en met een zacht wasmiddel. Ik raad je echter aan om er voor te zorgen dat je dat zo veel mogelijk kan vermijden, door tijdig te spoelen na een modderige wandeling.

Heb je één van onze leuke bandana's? Super!! Maar denk er even aan om die uit te doen voor je viervoeter een spelletje gaat spelen met z'n vriendjes of een potje gaat rollen in de plaatselijke modderpoel. Ook de bandana's zijn wasbaar op bovenstaande manier (denk aan het milieu) of in de wasmachine. Maar soms is het gewoon beter om te voorkomen dan te genezen. Want ZO leuk is al dat wassen nu ook weer niet. ;-)

Badjassen kunnen uiteraard wel gewoon elke keer in de wasmachine (op 30°).

bottom of page