top of page

10% VAN ONZE OPBRENGST* GAAT NAAR
DE CAMPAGNE 'BROODFOK: sector zonder dierenliefde' van gaia. 

 We waren met The Furry Crew begonnen met het goede idee dat we ook asielhonden in de kijker konden zetten door op regelmatige basis in het dierenasiel langs te gaan, de honden in een nieuw jasje te steken, wat foto's te nemen en ze dan in de kijker te zetten op social media. Een kei goed idee (vond ik zelf) dat al ontstaan was nog voor The Furry Crew bestond, en dat eigenlijk ook voor de naam 'The Furry Crew' gezorgd heeft. Nu was dat hele idee echt leuk om te doen, maar ook tijdrovend voor de mensen in het asiel en voor mezelf. En aangezien vele asielen zelf ook al inzetten op social media en een website hebben, is het misschien een tijdsbesteding die op een betere manier kan worden ingevuld. We vinden uiteraard het lot van de asieldieren nog altijd minstens even belangrijk en willen jullie daarom nog steeds graag doorverwijzen naar o.a. het dierenasiel van Sint-Truiden, waar je op de website alle asieldieren kan bewonderen en er misschien eentje (of meer) een gouden mandje kan bezorgen. En onze steun naar asiel is er nog steeds maar dan op een andere manier. Ben of ken je een asiel dat een opendeurdag/weekend organiseert? Wij komen met veel plezier met een stand van The Furry Crew, waarbij het standgeld of een deel van de opbrengst dan naar het betreffende asiel/organisatie zal gaan.

Met de webshop willen we uiteraard ook niet achterblijven! En een pagina van de 'modellen' die wegvalt, geeft wat extra ruimte in onze menubalk. Eentje die we aan de campagne 'Broodfok: Sector zonder dierenliefde' van Gaia willen wijden. We gaan - zoals de titel het ook zegt - vanaf nu 10% van de opbrengst* van de webshop afstaan aan deze campagne.

En laat ons hopen dat ooit mijn droom werkelijkheid wordt... De hele broodfok-business gewoon WEG. Geen broodfok-leed meer in de wereld en dan ook ineens voor de rest een wat hondvriendelijkere maatschappij als het even mag. Als heel mijn plaatje klopt, dan zorgt dat ook automatisch voor veel minder asielhonden. Maar dus, de bron van alle ellende, de broodfok, die moet echt dringend aangepakt worden. En niet enkel die van ingevoerde Oost-Europese puppies. Ook degene die vlak onder je neus gebeurt. En neen, inderdaad, niet elke pup van zo'n "kennel" wordt ziek of sterft. Maar wees niet te kortzichtig, en denk eens aan die moederhond... of kijk anders hier maar eens hoe 'n geweldig leven zij heeft...

En daarom steunen we dus vanaf nu de campagne 'Broodfok: sector zonder dierenliefde'
Hoe meer steun deze campagne krijgt, hoe meer rechtszaken ze kunnen winnen, hoe meer broodfokkers de deuren moeten sluiten, hoe meer ze het probleem onder de aandacht kunnen brengen, kortom, hoe beter de wereld voor de honden wordt.

Win-win dus, jouw trouwe viervoeter in het nieuw en tegelijkertijd weer dat beetje extra hulp om de broodfok de wereld uit te helpen.

 

*niet op artikelen in solden of uitverkoop. Dit deden we vroeger wel, maar kunnen we wegens verhoogde aankoopprijzen van alle materialen niet meer blijven doen. 

broodfok.jpg

"It's lonely here in prison, I dream of sun, of fields,

I saw them from a window once, but I don't know how they feel.

I've never known a caress, a friend, a bone, a toy, I'd happily companion, a human girl or boy.

But some men have decided, with selfishness and greed, that my fate shall be a cage, and for my keep, I'll breed.

What should fuel this folly? My kind may bark in vain. We care not for your commerce, and few know of our pain.

We're hidden well from justice, for our freedom same may cry. God grant me, please, just one request

- Let me play once before I die."

- Jim Willis

bottom of page